Inloggen
Foto Gezin bij zonnepanelen

Financieel Adviseur Duurzaam Wonen

Financieel Adviseur Duurzaam Wonen

De SEH gaat meer inhoud geven aan de titel ‘Adviseur Duurzaam Wonen’ (ADW). Naast de vanzelfsprekendheid om duurzaamheid met iedere klant te bespreken, zijn vooral de hoge energiekosten doorslaggevend geweest om de ADW stevig in de markt te zetten. De nieuwe naam van het keurmerk is Financieel Adviseur Duurzaam Wonen. De toevoeging Financieel geeft aan dat u geen adviseur bent over verduurzamen, maar vooral over de financiering hiervan. Het keurmerk wordt door de markt, waaronder banken en ketens, breed gedragen.

Hoe komt u in het register?

Alle Erkende Adviseurs die de E-learning Adviseur Duurzaam Wonen hebben gevolgd, mogen zich vanaf vandaag ook Financieel Adviseur Duurzaam Wonen noemen. Als u deze toevoeging aan uw erkenning niet wilt, kunt u ons dit laten weten via info@seh.nl. Anders hoeft u niets te doen en wordt uw erkenning automatisch aangevuld met de titel Financieel Adviseur Duurzaam Wonen.

Hoe blijft u in het register?

Aan een keurmerk moet natuurlijk meer inhoud worden gegeven dan alleen het volgen van een E-learning. Daarom gaat u vanaf 2023 ook PE volgen over duurzaamheid. Dit gaat om 3 PE-punten per 2 jaar en deze punten komen niet boven op de reguliere verplichting die u als Erkend Financieel Adviseur hebt. U blijft dus gewoon 12 uur PE per jaar doen. Maar u volgt 1 keer in de 2 jaar een training die ook PE punten geeft voor de Adviseur Duurzaam Wonen.

De trainingen die hiervoor kwalificeren kunt u binnenkort apart in de bijeenkomstenkalender selecteren. De eerste PE periode voor Adviseur Duurzaam Wonen is 2023/2024. U kunt in MijnSEH controleren of u al voldoet aan deze ADW PE-verplichting.

Hoe communiceren wij over dit nieuwe register?

LevenWonen.nl
Om meer bekendheid te geven aan het begrip Adviseur Duurzaam Wonen krijgt u bij uw vermelding op de website LevenWonen ook de vermelding Financieel Adviseur Duurzaam Wonen. Mocht u dit onverhoopt niet willen, dan kunt u dat kenbaar maken via info@seh.nl.
 
Advieskeuze.nl
Daarnaast is de SEH een samenwerking aangegaan met advieskeuze.nl. Dit betekent dat u als Erkend Financieel Adviseur én als Financieel Adviseur Duurzaam Wonen kunt worden vermeld op Advieskeuze.nl. Hiervoor dient uw advieskantoor wel aangemeld te zijn bij Advieskeuze.

Vanwege de AVG hebben wij deze toevoeging op advieskeuze.nl standaard uitgezet. Als u deze toevoeging op Advieskeuze.nl wenst, kunt u dit aangeven binnen MijnSEH. Na het inloggen op MijnSEH kunt u de vinkjes ‘niet vindbaar op advieskeuze.nl’ uitzetten bij het tabblad Privégegevens. Na een paar werkdagen bent u dan ook zichtbaar op Advieskeuze.nl. Adviseurs die zich al bij Advieskeuze.nl geregistreerd hadden als SEH Erkend en Adviseur Duurzaam Wonen, blijven zichtbaar op die website. Maar u krijgt daar wel het nieuwe logo.

Adviseurduurzaamwonen.nl
U kunt ook vindbaar zijn voor consumenten in de zoekmachine op de vernieuwde website adviseurduurzaamwonen.nl. Vanwege de AVG hebben wij uw zichtbaarheid in deze zoekmachine standaard uitgezet. Wilt u zichtbaar zijn, verzoeken wij u dit actief aan te geven door in te loggen op MijnSEH en het vinkje ‘niet vindbaar op Adviseurduurzaamwonen.nl’ uit te zetten.  Ook dit vinkje kunt u vinden op het tabblad Privégegevens.

Logo Adviseur Duurzaam Wonen

Alle Erkende Adviseurs die de E-learning Adviseur Duurzaam Wonen gevolgd hebben, kunnen het logo downloaden in MijnSEH.  Dit logo kunt u vinden op het tabblad Privégegevens in MijnSEH.

Hoe blijft u op de hoogte?

Vanaf begin april ontvangt u 4 keer per jaar een speciale Duurzaamheidsnieuwsbrief. Daarin komen nieuwe marktontwikkelingen, duurzaamheidsmaatregelen en subsidieregelingen aan de orde. U treft hierin ook een podcast aan, waarin wij een adviseur of een andere deskundige interviewen. Ook werken wij aan een speciale duurzaamheidsrubriek in ons vakblad ‘Erkend’.

Daarnaast is de website adviseurduurzaamwonen.nl volledig vernieuwd. U vindt hier onder andere een kennisbank, een zoekmachine en informatie over de te volgen PE. Deze website vullen wij regelmatig met voor u relevante informatie. Neem dus regelmatig een kijkje!

Vragen of opmerkingen?

De SEH zet met de introductie van het nieuwe keurmerk ADW een mooie stap op het gebied van verduurzaming. Hebt u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of opmerkingen? Neemt u dan gerust contact op met de SEH. Dit kan via de mail op info@seh.nl of telefonisch van maandag t/m donderdag tussen 9:00 en 12:30 uur op telefoonnummer (020) 428 95 73. Wij helpen u graag!

Icoon_FinAdvDW-01.jpg