Inloggen
6_Ik-ben-erkend

WFT PE

Wft

Er geldt een Wft-diplomaplicht voor alle financieel adviseurs. Hiermee wordt geborgd dat een consument er op kan vertrouwen dat een financieel adviseur beschikt over de kennis om een passend advies te geven. Welk diploma een financieel adviseur nodig heeft, hangt af van de beroepskwalificatie die verplicht is voor de werkzaamheden van de financieel adviseur.

 

Beroepskwalificaties

Een beroepskwalificatie is opgebouwd uit één of meer Wft-modules. Hoe de negen verschillende beroepskwalificaties zijn opgebouwd, is weergegeven in het vakbekwaamheidsbouwwerk dat u hieronder  vindt (bron: www.cdfd.nl). De Wft-modules kunnen worden behaald door het succesvol afleggen van initiële Wft-examens. Wft-examens zijn staatsexamens.

De Erkend Financieel Adviseur (i.o.) dient te beschikken over de beroepskwalificaties Hypothecair krediet en Consumptief krediet. Op 5 februari 2018 heeft de Minister van Financiën in antwoord op kamervragen aangegeven dat financieel adviseurs die in het bezit  zijn van de diploma's Wft Adviseur Hypothecair krediet en Wft Adviseur Consumptief krediet in de huidige PE-periode (lopend tot 1 april 2019) uitsluitend het Wft PE-examen Hypothecair krediet met goed gevolg af dienen te leggen. Dit PE-examen houdt zowel de beroepskwalificatie Hypothecair krediet als Consumptief krediet geldig. Er hoeft dus geen los Wft PE-examen Consumptief krediet te worden afgelegd.

 

Vakbekwaamheid