Inloggen
Kennisbank

Persbericht: Bundeling van krachten in de financiƫle advieswereld.

19 mei 2020

Financiële gezondheid voor iedereen staat centraal!

Amsterdam, 19 mei 2020. De wereld van financieel adviseurs en -planners slaat de handen ineen om tot één krachtige beroepsorganisatie te komen. De voorzitters van de organisaties FFP, SEH en RFEA kondigen aan dat zij in deze onderzoeksfase een gezamenlijke start maken om hun ideeën en wensen hierover te bundelen. Deze sterke financiële organisaties willen hun eigen identiteit en keurmerk behouden en zien met het idee van samenwerking grote voordelen om een sterkere vertegenwoordiging te vormen naar de overheid en financiële wereld. Naast deze drie partijen zijn ook andere organisaties geïnteresseerd in deze ontwikkeling.

In de complexe wereld van financieel advies is een krachtige adviesstem naar de overheid, autoriteiten en andere relevante spelers in de financiële adviesmarkt steeds belangrijker. Met een vertegenwoordiging van momenteel meer dan 10.000 betrokken financieel adviseurs en -planners, met ieder hun eigen specialisme, creëer je een bundeling van veel ervaring en inzicht ten aanzien van de financiële vragen en behoeften van de consument, inclusief de ondernemer. De financiële gezondheid van de consument staat bij advies namelijk altijd centraal. Eén sterke beroepsorganisatie moet zich gaan vertalen in een herkenbare en transparante zekerheid voor de consument.

Vanuit het oogpunt om gezamenlijk een krachtigere stem en autoriteit te vormen in de financiële wereld én daarmee ook de aandacht voor de financiële gezondheid van de consument sterker te kunnen borgen, onderzoeken de betrokken partijen een versterkte samenwerking. Voor de overheid, toezichthouders en andere stakeholders in de financiële wereld betekent één aanspreekpunt voor financieel advies ook een duidelijk loket waar zij terecht kunnen. 

De betrokken, bovenwettelijke financiële organisaties hebben een sterke kwalitatieve basis: de adviseurs van de drie keurmerken hebben allen vóór toetreding tot hun eigen keurmerk een objectief getoetst examen met praktijkassessment moeten afleggen en dienen de vakkennis op peil te houden in een gecontroleerd systeem van permanente educatie. Deze bovengenoemde gezamenlijke eigenschappen geven al een binding en zijn ook een belangrijke reden geweest om met elkaar om tafel te gaan zitten.

Begin september 2020 volgt er weer informatie over de nieuwe ontwikkelingen.

Einde persbericht.

Logo deelnemers.jpg