Inloggen
Kennisbank

Wat zijn de gevolgen als ik niet voor 1 april 2019 aan mijn Wft PE-verplichting heb voldaan?

29 mrt 2019

Een vakbekwaamheidsdiploma blijft altijd geldig, maar de adviesbevoegdheid vervalt op het moment dat het bijbehorende PE-examen niet op tijd behaald is.

Adviseurs die niet voor 1 april 2019 hun PE-examen hebben behaald en hierdoor hun adviesbevoegdheid zijn kwijt geraakt, kunnen die straks op twee manieren terugkrijgen.

Bijzonder Examen
De eerste manier is het doen van een Bijzonder Examen. Het Bijzondere Examen wordt 4 keer per jaar gehouden. Dit examen zal waarschijnlijk voor het eerst gehouden worden in juni 2019. Na 1 april wordt meer bekend over het Bijzondere Examen.

Initieel Examen
De tweede manier is het opnieuw behalen van de initiële examens. Deze manier is vooral geschikt voor adviseurs die met spoed de adviesbevoegdheid willen herstellen en niet kunnen wachten op het Bijzondere Examen. Deze route is wel moeilijker, omdat de initiële examens zwaarder zijn en u dient examen te doen voor alle onderliggende modules. Indien bijvoorbeeld uw adviesbevoegdheid voor Adviseur Hypothecair Krediet is verlopen, dient u examen te doen voor Wft Basis, Vermogen èn Hypothecair Krediet.

Bron: www.cdfd.nl