Inloggen
Kennisbank

Herinnering uploaden Wft PE-certificaat Adviseur Hypothecair Krediet

07 mrt 2019

Om uw erkenning te continueren, willen wij graag weten dat u uw adviesbevoegdheid in stand houdt door het doen van de voor u relevante Wft PE-examens. Het behalen van de Wft PE-examens wordt helaas niet door DUO aan ons doorgegeven.

Het is bij de SEH niet bekend of u inmiddels aan de Wft PE Hypothecair krediet 2017-2019 voldoet. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

  1. U hebt uw Wft-PE certificaat wel van DUO ontvangen maar deze nog niet geüpload in uw persoonlijk dossier op MijnSEH (www.seh.nl). Wij verzoeken u dit zo spoedig mogelijk te doen.
  2. U hebt recent uw examen behaald, maar nog geen certificaat ontvangen; of u gaat deze maand het examen nog doen. Wilt u, zodra u het certificaat ontvangt, deze uploaden in uw persoonlijk dossier op MijnSEH (www.seh.nl)?
  3. U gaat het examen niet behalen voor 1 april 2019. Let op! Daarmee vervalt vanaf die dag uw wettelijke adviesbevoegdheid in Hypothecair krediet!

Na inloggen op MijnSEH: het is mogelijk dat niet alle, door u eerder, geüploade documenten in uw persoonlijk dossier zichtbaar zijn. Dit heeft te maken met de overgang naar het nieuwe MijnSEH. De ontbrekende documenten worden de komende dagen nog aan uw account toegevoegd. 
 

Consumptief krediet
De Erkend Financieel Adviseur dient te beschikken over de beroepskwalificaties Hypothecair krediet en Consumptief krediet. Vanaf 1 april 2019 wordt uw adviesbevoegdheid voor consumptief krediet opgenomen in het diploma Adviseur hypothecair krediet. Het is dus voor de SEH Erkenning niet (meer) noodzakelijk om een apart diploma Adviseur consumptief krediet te behalen of te behouden.

U kunt in uw volgende Wft PE-examen hypothecair krediet ook toetsvragen verwachten die betrekking hebben op consumptief krediet.
 

Hoe weet ik of ik een Wft PE-verplichting 2017-2019 heb?
Het is hierbij van belang om kijken naar de tekst op het diploma. De datum in de tekst die aangeeft vanaf wanneer is voldaan aan de eisen voor het diploma is leidend. Let op, de dagtekening van het diploma kan hier behoorlijk van afwijken!
 

Voor alle nieuwe Wft-diploma's behaald VOOR 1 april 2017 geldt, dat u voor 1 april 2019 per beroepskwalificatie het PE-examen moet hebben behaald. Uw adviesbevoegdheid is daarna voor 3 jaar geldig, dus tot 1 april 2022.
 

Voor alle nieuwe Wft-diploma's behaald NA 31 maart 2017 geldt; u hoeft deze lopende PE-periode geen PE-examen te doen. 

Deze 3 PE-perioden zijn bekend:

  • PE-periode 1: 1 april 2017 t/m 31 maart 2019
  • PE-periode 2: 1 april 2019 t/m 31 maart 2022
  • PE-periode 3: 1 april 2022 t/m 31 maart 2025

Let op: indien u recent het PE-examen heeft gedaan en u wacht nog op het certificaat, het is ook na 1 april nog mogelijk om het certificaat te uploaden in uw persoonlijk dossier op MijnSEH.