Inloggen
6_Ik-ben-erkend

ZO BLIJFT U ERKEND FINANCIEEL ADVISEUR

Actualiteiten Echtscheiding (6 A-punten)

Als mensen uit elkaar gaan en hun relatie beënidingen, heeft dat gevolgen voor de eigen woning en financiën. Als (een van de) partijen inzake hun relatiebeëindiging de adviseur om begeleiding van hun financiële huishouding vragen, is voor deze adviseur (actuele) kennis van alle onderdelen een belangrijke voorwaarde om een geïntregeerd advies te kunnen geven.

De training
Een geïntegreerd advies is noodzakeijk, omdat bij relatiebeëindiging diverse onderdelen van de financiële en fiscale huishouding worden geraakt. Er zijn diverse fiscale en juridische aspecten waar u in het advies rekening mee houden. Naast kennis van de actualiteiten, maakt ook het risico van scheiden standaard bespreekbaar maken tijdens het adviesgepsrek onderdeel uit van deze training.

Kennis
Dit programma biedt u handvatten, kennis en inzichten in de volgende actualiteiten:

  • Nieuw duur partneralimentatie (wetgeving per 1 januari 2020)
  • Aanpassing van de aftrekbaarheid van persoonsgebonden aftrek, zoals alimentatie (wetgeving per 1   januari 2020)
  • Actualisatie Verzamelbesluit lijfrenten (16 mei 2019, nr. 2019-115021)
  • Gevolgen mogelijke aanpassing WVPS (beoorgde ingang 1 januari 2021)
  • Verbreken relatie als onderdeel van het hypotheekadvies

Als u dit programma hebt gevolgd, kunt u bovenstaande onderwerpen toepassen, betrekken of meenemen in uw adviespraktijk. U kunt klanten wijzen op mogelijke gevolgen van keuzes die zij willen nemen.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in het volgen van de SEH PE-training over Echtscheiding? Ga dan naar de SEH Bijeenkomstenkalender om deze training te boeken bij het opleidingsinstituut van uw keuze.

Let op: u volgt deze training voor 6 A-punten. Om aan uw SEH PE verplichting voor 2021 te voldoen (totaal 12 punten), dient u dan nog 6 punten via trainingen, bijeenkomsten of e-learning in de A- of B-categorie te behalen. Lees hier meer over de invulling van de flexibele SEH PE.