Inloggen
6_Ik-ben-erkend

ZO BLIJFT U ERKEND FINANCIEEL ADVISEUR

Duurzaamheid (6 A-punten)

In de praktijk blijkt dat de consument wel de noodzaak ziet van verduurzaming maar geen maatregelen neemt. De gemiddelde energiekosten voor een huishouden bedragen nu € 160 per maand en lopen volgend jaar al op naar € 180. Dit staat bij de huidige rente gelijk aan de kosten van een annuïteiten lening van circa € 30.000. De adviseur moet de consument hiervan bewust maken en wijzen op de toekomst. De waarde van zijn woning zal meer en meer afhankelijk zijn van het energieverbruik.

De training
De financieel adviseur is geen energieadviseur. Uw rol is helpen bij bewustwording, het cijfermatig duidelijk maken van de financiële gevolgen nu en in de toekomst en het aanbieden van een passende financiering. Met betrekking tot bewustwording is de rol goed vergelijkbaar met de energiecoaches in dienst van de woningbouwvereniging.

Kennis 
In aansluiting op de ontwikkelingen binnen het sectorcollectief Adviseur Duurzaam Wonen, worden voor 2023 de initiatieven voor vaardigheidstrainingen voor adviseurs op het gebied van duurzaamheid gewaardeerd met 6 A-punten. De goedgekeurde trainingen worden ook vermeld op de website Adviseur Duurzaam wonen.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in het volgen van de SEH PE-training over Duurzaamheid? Ga dan naar de SEH Bijeenkomstenkalender om deze training te boeken bij het opleidingsinstituut van uw keuze.

Let op: u volgt deze training voor 6 A-punten. Om aan uw SEH PE verplichting voor 2023 te voldoen (totaal 12 punten), dient u dan nog 6 punten via trainingen, bijeenkomsten of e-learning in de A- of B-categorie te behalen. Lees hier meer over de invulling van de flexibele SEH PE. 

Ga naar SEH Bijeenkomstenkalender