Inloggen
6_Ik-ben-erkend

ZO BLIJFT U ERKEND FINANCIEEL ADVISEUR

SEH PE 2022: Stel uw eigen unieke programma samen

Ook in 2022 kunt u de SEH PE weer op geheel eigen wijze invullen. SEH komt tegemoet aan de wens van Erkend adviseurs en hun werkgevers om hun permanente educatie beter aan te laten sluiten bij hun individuele opleidingswensen en interesse en/of de richting die de werkgever voor ogen heeft. Zo wordt deze extra relevant en interessant.

SEH PE 2022; keuze voor kwaliteit en flexibiliteit.
Het SEH PE-programma bevat 12 uur (12 punten). SEH vindt het belangrijk dat de Erkend adviseur tijdens deze twaalf uur actief zijn vakkennis verdiept en verbreedt en zijn vaardigheden vergroot op het gebied van financieel advies. Het gaat ons er niet om dat u de SEH PE-punten aan het einde van het jaar kunt afvinken, maar dat u serieus met uw vak bezig bent geweest en bent gegroeid in het kwalitatief adviseren van uw klant. Uitwisseling van kennis en ervaringen en contact met uw collega’s en de trainer vindt SEH daarbij van essentieel belang. Om dit te kunnen verankeren in de PE heeft SEH de invulling van het keuzeprogramma opgedeeld in twee categorieën; A en B. Welke door de SEH geaccrediteerde programma’s voor u het meest interessant en/of relevant zijn, bepaalt u grotendeels zelf. Het overzicht van opleidingen en trainingen voor de B-punten kunt u hier vinden.

Aanvullend hierop stelt het bestuur van SEH de opleiding Adviseur Duurzaam Wonen in 2020/2021 verplicht voor alle Erkend Financieel Adviseurs. Het is een drie uur durende E-learning die u op enthousiasmerende manier meeneemt in het belang en de mogelijkheden van verduurzamen. Na afloop bent u natuurlijk geen energie-expert, daar zijn andere partijen voor. De opleiding geeft adviseurs een goede basiskennis en draagt bij aan het zelfvertrouwen om het onderwerp verduurzamen van de eigen woning ter sprake te brengen tijdens het adviesgesprek. U verdient hiermee 3 SEH B-punten. Meer informatie over de opleiding Adviseur Duurzaam Wonen en de mogeljkheid om in te schrijven vindt u hier.

Programma categorie A

In 2022 kunt u kiezen uit 4 onderwerpen om invulling te geven aan uw SEH PE in categorie A. U kiest het programma dat u het meeste aanspreekt of het beste past bij uw kennis, ervaring of leerwensen. Hebt u ook in 2021 al SEH PE gevolgd? Kies dan een van de andere programma’s. De bijeenkomstenkalender voor de A-punten vindt u hier.

Programma categorie A
Iedere Erkend adviseur kan dit jaar kiezen uit de onderstaande onderwerpen. Het aantal A-punten dat u hiermee behaalt, staat in de tabel. In deze categorie dient u tenminste 6 punten te behalen. De overige 6 punten kunt u behalen door geaccrediteerde programma's uit categorie A en/of B te volgen. Een overzicht van de B-punten vindt u hier.

Onderwerpen Categorie A Punten
Nieuwe Eigenwoningregeling in partnerschapssituaties en bij overlijden 6 punten
Klantbeheer is win-win kans 6 punten
Adviseren in een veranderende omgeving 6 punten
Duurzaamheid 6 punten