Inloggen
6_Ik-ben-erkend

ZO BLIJFT U ERKEND FINANCIEEL ADVISEUR

De ZZP-er en zijn woningfinanciering (6 A-punten)

Het aantal zzp'ers (zelfstandigen zonder personeel) in Nederland groeit explosief. Jaarlijks starten er tussen de 120.000 en 140.000 Nederlanders een onderneming, 95% start als zzp'er. Volgens cijfers van het CBS telde Nederland aan het einde van het tweede kwartaal in 2018 in totaal 1.421.000 zelfstandig ondernemers. Daarvan zijn er 1.060.000 zelfstandigen zonder personeel en 334.000 zelfstandigen met personeel.  

Het krijgen van een woningfinanciering als zzp’er is sterk verbeterd. De acceptatieregels van geldverstrekkers zijn de laatste jaren een stuk ruimer geworden, zodat steeds meer zzp’er in aanmerking komen voor een hypotheek. Geldverstrekkers kijken meestal naar het gemiddelde inkomen in de afgelopen drie jaar met als maximum het inkomen uit het laatste kalenderjaar. Sommige geldverstrekkers kennen soepelere regels voor zzp’ers, terwijl andere geldverstrekkers juist weer extra voorwaarden stellen en soms helemaal niet bereid zijn om een hypotheek te verstrekken aan zzp’ers.

De training
In het programma staat de vraag centraal hoe u een route van totaal advies invult als er een zzp’er bij u komt die een woningfinanciering wil.

Kennis
Onder meer komen aan de orde:

-          Het fiscale ondernemerschap

-          Financiële kengetallen

-          NHG en zzp-er

-          Bepalen bestendig inkomen

-          De inkomensverklaring

-          De inkomensrisico’s van een zzp-er

Geïnteresseerd?
Bent u geïnteresseerd in het volgen van de SEH PE over de ZZP-er en zijn woningfinanciering? Ga naar de SEH Bijeenkomstenkalender om deze training te boeken bij het opleidingsinstituut van uw keuze.

Let op: u volgt deze training voor 6 A-punten. Om aan uw SEH PE verplichting voor 2020 te voldoen (totaal 12 punten), dient u nog 6 punten via trainingen, bijeenkomsten of e-learning in de A- of B-categorie te behalen. Lees hier meer over de invulling van de flexibele SEH PE. 

Ga naar de Bijeenkomstenkalender